Tänk om det utbröt gängkrig på Lidingö

Utmärkt beskrivning av det segregerade samhället. Det som jag i föregående inlägg visade uppstår när individers preferenser skiljer sig åt map. grundläggande värderingar eller preferenser:

JOAKIM LAMOTTE

Förra året var det våldsammaste året hittills i Göteborg, sett till antalet mord och skjutningar som har med gängrelaterad brottslighet att göra. Det handlar mitt reportage i Uppdrag granskning om ikväll.

Jag har åkt till ett av de värst drabbade områdena, Biskopsgården, för att försöka förstå varför det sker just där och hur det är att bo i ett område där mord och skottlossningar har blivit vardag. Biskopsgården är ett segregerat område med hög arbetslöshet, få som studerar vidare efter gymnasiet och många med invandrarbakgrund. Och det är i just sådana områden som den här typen av händelser blir allt vanligare. Gängrelaterat våld har fått fäste på de flesta platser i Sverige med samma förutsättningar som Biskopsgården. Det handlar om unga arga män i områden som Bergsjön, Rosengård, Husby eller Ronna. Människor som har fostrats in i kriminalitet av äldre lokala förmågor som försörjer sig på brott. På många platser…

View original post 684 more words

Advertisements

About swdevperestroika

High tech industry veteran, avid hacker reluctantly transformed to mgmt consultant.
This entry was posted in development. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s