På spaning efter en regering med integritet

Apologies to my non-Swedish speaking (or reading!) followers, but this article by Anne Ramberg is way too important not to reblog…..

Anne Rambergs blogg

De senaste dagarna har fyllts av nyheter om USAs övervakning och då särskilt avlyssningen av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Hollande. Detta har föranlett de flesta demokratiska staters regeringschefer att kraftigt reagera och ta avstånd från den store grannens i väster oanständiga beteende. Men två regeringar utmärker sig. Den svenska och den brittiska. Storbritanniens premiärminister David Cameron är ytterligt förgrymmad på Snowden och media som avslöjat USAs oacceptabla beteende. Statsminister Reinfeldt befinner sig på läktarplats på behörigt avstånd från matchen och avvaktar. Utrikesministern däremot, han uttalar förtjust att det är ingenting att bry sig om. För egen del avhandlar han inget hemligt på telefonen låter han meddela. Man häpnar.

När personnumret infördes i Sverige 1947 föregicks detta inte av någon som helst debatt. Man uppfattade inte att uppgifterna var känsliga. Detta säger något om det svenska samhället. Det präglades redan då av en (över)tro på det goda samhället…

View original post 1,350 more words

Advertisements

About swdevperestroika

High tech industry veteran, avid hacker reluctantly transformed to mgmt consultant.
This entry was posted in development and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s